Jdi na obsah Jdi na menu
 


Velká invokace

Nechť z bodu Světla v mysli Boží

proudí Světlo v mysl lidí.

Kéž Světlo sestoupí na zem !

Nechť z bodu Lásky v srdci Božím,

proudí Láska v srdce lidí.

Kéž se Kistus vrátí na Zem!

Ze středu, v němž je Boží vůle známá,

kéž účel malé liské vůle vede.

Ten účel, který mistři znají a jemuž slouží.

Ze středu jež lidské plémě zveme,

nechť plán Lásky a Světla vzejde

a zapečetí bránu, kde sídlí zlo.

Kéž Světlo, láska a síla obnoví tento plán na zemi!

 

Velkou invokaci použil poprvé Kristus v červnu 1945. Zpřístupnil ji lidem za účelem dovolávání se energií, které by měly proměnit svět a umožnit návrat jemu a i Hierarchii. Znění Velké invokace není stejné d tím, jak jí pronesl Kristus. Použil prastarou formulaci o sedmi mystických frázích ve starobylém posvátném jazyce. Hierarchie převedla Invokaci do pojmů, které jsou nám srozumitelnější. V překladu do různých jazyků se tato Invokace používá v téměř všech zemích světa.

Její síla ještě vzroste, když se vysloví v trojúhelníkovém seskupení. Jestliže chcete tímto způsobem pracovat, domluvte se, se dvěma přáteli a pronášejte nahlas každý den. Není potřeba abyste žili ve stejném městě či zemi, ani se nemusí pronášet ve stejném čase. Prostě ji odříkávejte, když se vám to hodí.

 

·         Překlad Velké Invokace je převzatý z knih Alice A. Baileové (vydalo nakladatelství Trigon v Praze)

·         Střed – centrum, středisko. Existují 3 silová centra na Zemi. Šambala – místo, kde je Boží vůle známá. Hierarchie mitrů – reprezentující Boží lásku a lidstvo samotné představující princip Aktivní inteligence (mysl).