Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pozitivní informace o konci tohoto roku

 

 
  Pozitivní informace o konci tohoto roku - 
 

Svět se bojí svého konce, podle Mayů má nastat 21. prosince 2012.. Podle NASA konec světa nehrozí ještě nejméně miliony let.

I když všechny mayské kalendáře končí 21. prosince 2012 a všichni s tímto datem operují, podle odborníků NASA se zániku lidské civilizace nemusíme obávat ještě miliony let a rozhodně ho nezpůsobí obří sluneční bouře.

"O Slunce se nemusíme starat ještě několik miliard let a rozhodně žádná katastrofa nehrozí v roce 2012," řekl heliofyzik z NASA Alex Young v britském deníku Daily Mail.

"Slunci dostatečně rozumíme. Zkoumáme ho všemi možnými technologiemi a metodami už několik let a v několika kosmických lodích. Už nyní víme, že super bouře, která by se chystala zničit celou Modrou planetu, nenastane," klidnil paniku Young.

 Podle něj na Slunci není tolik energie, kolik by bylo třeba k seslání obří ohnivé koule, potřebné ke zničení Země. Navíc podle něj Zemi chrání hustá atmosféra, která je schopná veškeré škodlivé záření zastavit. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pokud se obáváte konce světa, který má podle mayského kalendáře přijít příští rok, uklidněte se: konec světa je ještě velmi daleko.

Odborníci na mayskou civilizaci, kteří chtějí vyvrátit přesvědčení mnoha lidí, že starověcí Mayové předpověděli celosvětovou apokalypsu na příští rok, se sešli v Mexiku, aby dali hlavy dohromady a pokusili se o novou interpretaci mayského kalendáře.

 Ten končí svůj 5126 let trvající cyklus 21. prosince 2012. Autor José Arguelles v knize z roku 1987 označil toto datum za "konec světa, jak ho známe my". Pod vlivem jeho díla se zrodila celá armáda teoretiků mayské civilizace, jejichž spekulace o zkáze a konci světa zaplavily internet.

 Neexistuje žádné proroctví

 Na setkání ve starověkém mayském městě Palenque na jihu Mexika však  odborníci prohlásili, že datum pouze označuje konec jedné éry světa a začátek další. "Musíme si v tom udělat jasno. Na rok 2012 není žádné proroctví," řekl Erik Velasquez, odborník z Mexické národní autonomní univerzity (UNAM). "Je to marketingový podvod," dodal. 

V mayském kalendáři začíná počítání v roce 3114 před n. l. a je rozdělen přibližně na 394 let dlouhé éry nazývané baktuny. Mayové pokládali číslo 13 za posvátné a 13. baktun končí právě příští rok. Sven Grönemeyer, badatel mayského písma z Univerzity La Trobe v Austrálii, se už dlouho snaží rozluštit kalendář. Prohlásil, že takzvaný konečný den vyjadřuje přechod od jedné éry do další, v níž se vrací bůh Bolon Yokte.

Peruánský šaman  prozradil, co způsobí mayský kalendář...

 Podle mnohých nastane ani ne za dva měsíce konec světa, protože tím dnem po 5125 letech končí mayský kalendář. Nikdo sice neví, co nás doopravdy čeká, podle šamana se ale máme na co těšit.

Údajně jeden z deseti největších šamanů světa Peruánec Jorge Luis Delgado Mamani zavítal do Bratislavy. A při své přednášce prozradil, co si myslí o apokalyse spojované s  koncem mayského kalendáře. Že přijde konec světa, je podle něj jen legenda, uvedl slovenský server topky.sk .

  Stejně jako potomci Mayů se šaman domnívá, že nastane nový věk. Podle Mayů plyne čas cyklicky, dnem 21.12.2012 končí podle jejich kalendáře 13. baktun, poslední cyklus tzv. Dlouhého počtu, který započal 11. srpna 3114 př.n.l., a poté se kalendář přetočí zase na začátek.

  Mamani je přesvědčen, že kvůli zákrytu, do kterého se dostanou v tento den Slunce, Země a střed Mléčné dráhy, které budu ležet v přesné přímce, dojde k tak obrovskému přílivu energie, že se otevře portál lásky a probudí lidi po celé Zemi .

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Archeologové objevili na nalezišti v Guatemale na schodech vyrytý nápis, který stanovuje konec světa na stejný den jako mayský kalendář.

Nápis z naleziště v La Coroně je starý 1300 let a jako teprve druhý potvrzuje, že mayský kalendář končí po 5125 let trvajícím cyklu 21. prosince 2012, uvádí britský portál Daily Mail .

  Archeologové Marcello Canuto a Tomás Barrrientos, kteří na nalezišti pracují od roku 2008, odhalili dosud nejdelší mayský text, který byl kdy v Guatemale nalezený. Skládá se z 56 do kamenného schodu pečlivě vyrytých hieroglyfů.

  Při jejich dešifrování potom byla nalezena poznámka vztahující konec kalendáře k roku 2012. Co konec kalendáře znamená, se vysvětluje různě. „V čase krize Mayové kalendář používali k udržení stability spíše než k předpovídání apokalypsy,“ domnívá se Canuto, podle kterého konec kalendáře jednoduše znamená začátek nového cyklu.

    A existuje i značně mírnější varianta teorie, že konec mayského kalendáře značí konec světa ve smyslu jakési jeho duchovní transformace související s příchodem věku vodnáře .

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář