Jdi na obsah Jdi na menu
 


banány

Banány se skořicí

Tento nápoj není pro každého, protože někomu může vadit specifická chuť. Jaké jsou však účinky? Prostě úžasné! Velmi silný a zejména přírodní lék, který okamžitě nastartuje vaše tělo a posílí vaši imunitu. Banán obsahuje hodně draslíku, hořčíku a fosforu. Draslík je vhodný pro naše svaly, včetně srdečního svalu a fosfor pomáhá tělu vyrovnat se s trávením sacharidů.

Skořice může pomoci zabránit Alzheimerovy nemoci, Parkinsonovy nemoci, roztroušené skleróze, různým nádorům a meningitidě. Důležité ale je přidat skořici celou, kterou nastrouháte a vyhnout se skořici v práškové formě.

Tato zázračná kůra vám může pomoci v boji proti neplodnosti, protože vede k vyrovnání počtu mužských a ženských hormonů v ženském těle. Kromě toho výrazně snižuje hladinu cukru a cholesterolu v krvi. Účinek je jedinečný a výsledky budete vidět už po necelých třech dnech.

Budete potřebovat:

  • 1 litr vody
  • 2 banány
  • 2 celé kousky skořice

Postup: Vodu dáme vařit na sporák a do hrnce přidáme celou skořici. Když je voda teplá, vložíme do hrnce i oloupané banány a vodu necháme vařit. Celé to povaříme asi 15 minut. Nápoj pijeme vychlazený alespoň hodinu před spaním.

1.   Dva banány vám poskytnou množství energie, které by vám mělo stačit na 90 minutové cvičení v posilovně.

2.   Věděli jste, že banány pomáhají bojovat proti depresím? Je to pravděpodobně dáno i proteiny, které obsahují. Je tu tryptofan, který se přemění na serotonin a serotonin je sloučenina, která vám pomůže uvolnit psychické napětí a vy se rázem cítíte lépe.

3.   Banány jsou zdrojem živin včetně vitamínu B6. Tento druh vitamínu reguluje hladinu glukózy v krvi. Díky tomu úspěšně zlepšuje vaší náladu a je účinný v boji proti stresu.

4.   Kdo trpí na vysoký krevní tlak jsou banány ideálním pomocníkem a navíc úspěšně čelí i mrtvicím.

5.   Jsou bohaté na draslík a naopak mají nízký obsah sodíku.

6.   Uklidňují pálení žáhy z důvodu přirozeného antacidního efektu.

7.   Obsahují hodně vlákniny, regulují střeva bez použití laxativ.

8.   Vysoký podíl draslíku v banánech vám pomůže k tomu zůstat soustředěný a tzv. ve střehu. V době zkoušek je jistě uvítáte s otevřenou náručí.

9.   Banány léčí kocovinu! Jsou skutečně kouzelným a velmi užitečným ovocem.

10. Poslední bod je šokující. Nevyhazujte slupky od banánů, zmírňují svědění od bodnutí komárem a pomáhají ranku rychleji zhojit. Toto místo stačí jen potřít obsahem vnitřku banánové slupky a přijde úleva.

Banány jsou velmi zdravé ovoce, o tom není žádných pochyb. Obsahují mnoho živin, což z nich činí nenahraditelný nástroj pro prevenci i léčení rozmanitých zdravotních stavů.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář