Jdi na obsah Jdi na menu
 


Meditace pro děti.

31. 12. 2015

Mám spoustu vnoučat a často jim vyprávím pohádky. Čas běží a děti rostou, klasické pohádky už je nebaví. Hodně si musím vymýšlet a děti se mnou pohádky dotvářejí. Nedávno mě napadlo, že si můžeme udělat společnou meditaci. To je nadchlo.

Zapálili jsme svíčky, pustila jsem meditační CD (může to být jakákoliv klidná hudba beze slov) zapálila jsem františka, ale i vonná tyčinka je výborná.

Teď už jen zavřít oči a popustit uzdu fantazii :

Vydáme se na procházku do lesa, vnímáme křupání sněhu pod nohama, cítíme na tvářích studený vítr. Pozorujeme zajíčky jak hopkají ve sněhu, srnky u krmelce, veverky jak skáčou ze stromu na strom a plaší ptáčky. posloucháme zvuky lesa...

Potom zajdeme na mýtinu, kde je velká bublina. Prohlížíme si jí ze všech stran jak je krásně duhová.. Dotkneme se jí a ruka nám projde dovnitř. Pak tam dáme i nohu a vstoupíme do bubliny. Ta se za námi zavře a začne stoupat. Díváme se kolem dokola a prohlížíme si stromy , veverky a ptáčky z blízka, ty se nás vůbec nebojí. Bublina stoupá a už vidíme špičky stromů, a stoupá dál a dál. Vidíme les zezhora, jak stoupáme vidíme i louky a pak i vesnice, města. Všechno se s výškou zmenšuje až vidíme celou zeměkouli. I ta se zmenšuje, kolem vidíme velký měsíc a i hvězdy se zvětšují. Vybereme si jednu z nich a zamíříme k ní. je to naše hvězda, kde je vše co si jen můžeme přát. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář